Bezy

Witam:)
zawsze wydawało mi się, że bardzo trudno jest zrobić bezy. Teraz okazuje się, że o prościzna, wystarczy tylko spróbować:)

Składniki:
3 duże białka
szczypta soli
90 g cukru pudru

Białka ubijamy na sztywno ze solą, potem dodajemy powoli cukier puder nadal miksując. Na papier do pieczenia wyciskamy małe rozetki i pieczemy w piekarniku w temperaturze 80-85 stopni przez 2 godziny.

Pozdrawiam,
Asia:)

Komentarze

  1. Bezy to ulubiona słodycz moich wnuków. Niedługo mają ferir więc trzeba zapasik przygotować. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. To bardzo fajnie się składa:) Życzę miłych chwil spędzonych z wnukami i pozdrawiam serdecznie, Asia

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję:)

Popularne posty