Bezy
Witam:)
zawsze wydawało mi się, że bardzo trudno jest zrobić bezy. Teraz okazuje się, że o prościzna, wystarczy tylko spróbować:)
Składniki:
3 duże białka
szczypta soli
90 g cukru pudru
Białka ubijamy na sztywno ze solą, potem dodajemy powoli cukier puder nadal miksując. Na papier do pieczenia wyciskamy małe rozetki i pieczemy w piekarniku w temperaturze 80-85 stopni przez 2 godziny.
Pozdrawiam,
Asia:)
zawsze wydawało mi się, że bardzo trudno jest zrobić bezy. Teraz okazuje się, że o prościzna, wystarczy tylko spróbować:)
Składniki:
3 duże białka
szczypta soli
90 g cukru pudru
Białka ubijamy na sztywno ze solą, potem dodajemy powoli cukier puder nadal miksując. Na papier do pieczenia wyciskamy małe rozetki i pieczemy w piekarniku w temperaturze 80-85 stopni przez 2 godziny.
Pozdrawiam,
Asia:)
Bezy to ulubiona słodycz moich wnuków. Niedługo mają ferir więc trzeba zapasik przygotować. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTo bardzo fajnie się składa:) Życzę miłych chwil spędzonych z wnukami i pozdrawiam serdecznie, Asia
OdpowiedzUsuń